"Потрібно більше часу": Переговори про розблокування кордону з Польщею закінчились без конкретних рішень

протест,фермер,польща

Переговори на рівні міністрів у тристоронньому форматі "Україна-Польща-Євросоюз" за участі профільних асоціацій щодо розблокування українсько-польського кордону , що відбулися у Варшаві, завершились без конкретних результатів.

Перемовини тривали понад 6 годин, повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

"Це була складна, але відверта розмова між міністерствами та асоціаціями. Важливо, що попередньо вже обговорили варіанти вирішення, які незабаром будуть озвучені. Водночас, питання складне для всіх сторін і потребує додаткового часу" – прокоментував міністр агрополітики України Микола Сольський.

У пресслужбі Мінагрополітики додали, що перемовини тривають, сьогодні також заплановане спільне засідання урядів двох країн.

Як повідомлялося, раніше віцепрем’єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина заявила, що з боку Польщі немає готовності до діалогу та поступок у переговорах.

Читайте також: Польща готується до припинення транзиту українського зерна з 1 квітня

Нагадаймо, 9 лютого польські фермери розпочали блокаду трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною, з 12 лютого протести поширилися ще на два пункти пропуску, у тому числі "Зосин-Устилуг". Із 16 лютого польські аграрії блокували вже шостий пункт пропуску для руху вантажів.

Увечері 21 березня польські фермери призупинили акцію протесту на прикордонному пункті пропуску "Зосин-Устилуг". За день до цього вони припинили блокувати рух вантажівок біля пункту пропуску "Медика" — "Шегині". А 28 березня тимчасово призупинили блокувати рух вантажівок в обох напрямках на пункті пропуску "Угринів-Долгобичув", наразі залишилися заблокованими пункти пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська".

Детальніше про ситуацію на польському кордоні читайте у нашому матеріалі: Чому поляки блокують вантажівки та висипають українське зерно на дорогу

Автор: Михайло Орлюк