Польща до кінця вересня введе в експлуатацію електронний бар’єр на кордоні з Росією

польща

Польща розпочала випробування електронного бар’єру на кордоні з Росією.

"Підрядник проводить випробування першої з 12 секцій електронного загородження на кордоні з Росією, щоб найближчими днями передати його прикордонній службі для приймання", – повідомила прессекретарка польської Прикордонної варти Анна Михальська, передає Інтерфакс-Україна.

Михальська додала, що "на кордоні встановлені всі контейнери, що пов’язують захисні системи воєдино", і планується, що повністю електронний бар’єр буде введено в експлуатацію до кінця вересня.

За словами Михальської, наступні секції здаватимуться послідовно найближчими тижнями. Також, додала вона, наближається до завершення будівництво Центру нагляду в штаб-квартирі Вармінсько-Мазурського відділення Прикордонної варти у місті Кентшин, куди надходитимуть сигнали від камер та датчиків.

Представниця польської прикордонної служби зазначила, що за весь час будівництва об’єкта "на кордоні було спокійно, не було жодних інцидентів, і на відміну від ситуації, коли на кордоні з Білоруссю також зводилася загорода, не було випадків знищення обладнання".

У квітні поточного року Польща розпочала будівництво електронного загородження на кордоні з Калінінградською областю РФ. Система камер та датчиків руху працюватиме приблизно на 200 км сухопутного кордону.