У Ростовській області РФ вночі горіла електростанція, у соцмережах пишуть про атаку БПЛА

 Через пожежу з експлуатації тимчасово виведено два енергоблоки ДРЕС. Фото ілюстративне

У Росії вночі сталася пожежа на трансформаторній підстанції Новочеркаської ДРЕС (державної районної електростанції), повідомив губернатор Ростовської області Василь Голубєв.

Про причини займання він не повідомив, зазначивши, що вони встановлюються.

За його словами, через пожежу автоматично відключалися високовольтні лінії 330 кВ – Тихорецька та Ростовська, з експлуатації тимчасово виведено два енергоблоки ДРЕС.

Як пише телеграм-канал Baza з посиланням на очевидців, електростанцію атакували безпілотники. За попередніми даними, в атаці на електростанцію брали участь одразу кілька дронів. Ймовірно, перші з них спробували атакувати о 2:30 ранку.

Водночас Міноборони РФ звинуватило Україну в атаці БПЛА по об’єктах на території РФ, стверджуючи, що 11 дронів над територією Ростовської області нібито були перехоплені.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

Форум