ОВА: війська РФ вдарили по Балаклії на Харківщині, семеро постраждалих

Українські прапори в центрі міста Балаклії на Харківщині, яке Збройні сили України звільнили від військ РФ. Балаклія, 10 вересня 2022 року. Фото ілюстративне

Російська армія вдень, 25 квітня, нанесла удар по Балаклії Ізюмського району на Харківщині , заявив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Є влучання біля залізничного вокзалу», – написав очільник ОВА у телеграмі.

Спочатку Синєгубов повідомив, що постраждали п’ятеро людей – три жінки та двоє чоловіків. Пізніше він уточнив, що кількість постраждалих збільшилася до семи.

Раніше в ОВА повідомили, що сьогодні РФ завдала удару по селу Новоосинове Куп’янського району, внаслідок чого постраждали дві жінки. Відучора 15 населених пунктів Харківської області зазнали російських обстрілів.

Рада оборони Харківської області ухвалила рішення примусово евакуювати родини з дітьми у 47 населених пунктах трьох районів області. Голова області уточнив, що йдеться про близькі до кордону з РФ населені пункти Харківського (за винятком Харкова), Богодухівського та Ізюмського районів. За його даними, там проживали 182 дитини.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова. Як заявив днями міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди». Однак, як каже мер, підстав для евакуації з Харкова наразі немає.

Форум