ВМС ЗСУ запустили "Нептун" по викраденому росіянами десантному кораблю “Костянтин Ольшанський"

Українські війська вдарили ракетою “Нептун” по великому десантному кораблю “Костянтин Ольшанський”, який росіяни захопили у 2014 році.

Про це в етері телеканалу Freedom заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

“Детективна історія розгорнулася навколо великого десантного корабля “Костянтин Ольшанський”. Нагадаю, це український десантний корабель, який у 2014 році був захоплений російськими окупантами. 9 років він стояв в бухті Севастопольській. Його розбирали на запчастини. Просто грабували”, – розповів Плетенчук.

“А на десятий рік вони зрозуміли, що закінчуються у них десантні кораблі цього проєкту і було ухвалене рішення його відновити. І протягом року його відновили, але ціллю цих робіт було здійснити фальсифікацію, щоб відрапортувати московському керівництву… Цей корабель мав використовуватися проти України”, – додав речник ВМС ЗСУ.

“Тому було ухвалено рішення на ураження цієї одиниці нашим “Нептуном”. Ураження точно було завдано. Уточняється пошкодження. Пошкодження він однозначно отримав. В будь-якому випадку він зараз не боєздатний”, – підсумував Дмитро Плетенчук.

Слід зазначити, що фото чи відеопідтверджень ураження корабля на момент публікації новини не було.