Суд арештував Коломойського у справі про замовне вбивство

Бізнесмен Ігор Коломойський під час затримання, 2 вересня 2023 року

Бізнесмен Ігор Коломойський, якого підозрюють в організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка, перебуватиме під вартою до 7 липня 2024 року без права на заставу. Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва, повідомляє видання «Ґрати» із зали суду.

Коломойський із 2 вересня 2023 року перебуває в ізоляторі Служби безпеки України за підозрою Бюро економічної безпеки в шахрайстві та легалізації майна. Запобіжний захід за цією підозрою передбачав його арешт до 2 червня із заставою в розмірі 1,9 мільярда гривень.

За версією слідства, Коломойський замовив убивство директора юридичної компанії за «невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства», а саме підприємства «Дніпроспецсталь». Бізнесмен заперечує будь-яку причетність до злочину.

8 травня правоохоронці повідомили Коломойському про підозру в організації замовного вбивства директора юридичної компанії у 2003 році. На підставі нових матеріалів слідства бізнесмену загрожує довічне ув’язнення.

Форум