У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ: "Не зміг залишитися осторонь"

Читать на русском

У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ:

У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ: "Не зміг залишитися осторонь"

У Дніпрі, по якому країна-терористка вдарила ракетами зранку 19 квітня, зруйнувавши багатоквартирний будинок, люди об’єднуються навколо спільної біди. На місці прильоту згуртувалися небайдужі містяни та допомагають рятувальникам. Серед них 14-літній підліток Тимофій, який вже не вперше долучається до ліквідації наслідків російських атак.

Про нього розповів очільник Дніпровської ОВА Сергій Лисак. Місцеві журналісти також поспілкувалися з юним рятувальником.

Тимофій мешкає неподалік п’ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він одразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з метро, підносив питну воду рятувальникам, допомагав надзвичайникам розгортати штаб.

 rxidteiqeqiqrhant

І це не перший раз, коли Тимофій допомагає рятувальникам, він уже має досвід ліквідації наслідків ракетного удару.

"Долучався до ліквідації наслідків ракетного влучання у будинок на Перемозі. Тоді дістав з-під завалів трьох людей. За це навіть отримав нагороду. Не зміг залишитися осторонь і зараз", – розповів про підлітка Сергій Лисак.

Сам Тимофій розповів журналістам, що того разу витягнув поранену жінку із купи скла, а також знайшов в завалах непритомного чоловіка та покликав медиків. Ще одну жінку врятував від потрапляння під обвалену плиту, вчасно попередивши її, сказавши відійти назад.

"Дуже шкода людей, все задимлено, дуже важко дихати, в очі летить пил... Я пишаюся нашими рятувальниками та всіма комунальними службами, вони роблять дуже велику роботу для нашої країни", – говорить юнак.

Російські терористи ніколи не зможуть зламати українців, які як ніхто вміють об’єднатись навколо спільної біди, наголосив голова ОВА Сергій Лисак. Він також запевнив, що ніхто із мешканців понівечених квартир не залишиться без підтримки.