Окупанти майже закінчили будівництво залізниці, яка з’єднає Маріуполь із Ростовом-на-Дону

Читать на русском

Окупанти майже закінчили будівництво залізниці, яка з’єднає Маріуполь із Ростовом-на-Дону

Окупанти майже закінчили будівництво залізниці , яка з’єднає Маріуполь із Ростовом-на-Дону

За словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, залізниця має запрацювати орієнтовно наприкінці травня чи на початку червня.

Росіяни вже майже завершили роботи з будівництва залізниці, яка має з’єднати тимчасово захоплений Маріуполь із Ростовом-на-Дону. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

Він зазначив, що протягом квітня та на початку травня очевидці зафіксували три тестові поїзди з окупованої Волновахи Донецької області до порту у Маріуполі та у зворотному напрямку. Разом із цим із Волновахи вони приїхали завантажені каоліном та рудою, яку вантажать на ліберійське судно, вкрадене минулого року.

"А з маріупольського порту потяг взагалі вийшов порожнім, щоб провести тестування колії", – зазначив Андрющенко.

За його словами, колії, які російські загарбники продовжують будувати недалеко від селища Гранітне через Тельманівський район, що з’єднують Маріуполь із Волновахою та Ростовом-на-Дону, фактично добудували, як на мостах, так і на місці з’єднання залізниць немає рейок.

Петро Андрющенко додав, що залізниця має запрацювати орієнтовно наприкінці травня чи на початку червня.

Ще у вересні 2023 року Андрющенко повідомляв про спробу російських загарбників побудувати пряме залізничне сполучення з Маріуполем, Волновахою та Донецьком. Тоді чиновник повідомляв, що у разі успіху це дасть можливість включити гілку Маріуполь-Асланово-Кальчик-Волноваха в пряме сполучення із російськими Таганрогом і Ростовом-на-Дону.