У Києві експосадовцю міськради дали умовний строк за недбалість

Читать на русском

У Києві експосадовцю міськради дали умовний строк за недбалість

У Києві експосадовцю міськради дали умовний строк за недбалість

Дніпровський районний суд Києва визнав винним посадовця Івана Нича у службовій недбалості, яка завдала державі майже 7 млн грн збитків. Внаслідок дій Нича, під час реконструкції культурно-оздоровчого комплексу в Києві купили не те устаткування. Суд зобов’язав відшкодувати втрачені кошти державі та дав два роки іспитового терміну посадовцю.

У липні 2020 року київське комунальне підприємство «Спортивний Комплекс» оголосило тендер на 108 млн грн, де шукало компанію, яка їм відреконструювала б культурно-оздоровчий комплекс.

На закупівлю прийшло чотири компанії, серед яких перемогло ТОВ «Мостицький 2». Ця компанія запропонувала найнижчу суму за свої послуги — 97,1 млн грн і з нею уклали договір.

Невдовзі після цього закупівлею зацікавилися правоохоронці. Під час перевірки якості виконання робіт вони виявили, що внаслідок дій заступника директора з адміністративно-господарської роботи Івана Нича закупили не те опалювальне устаткування за майже 7 млн₴ Підписаний посадовцем документ був неправильно оформлений, але заступник директора не помітив цього.

Ничу інкримінували службову недбалість, внаслідок чого держава понесла збитки. Справу слухали у Дніпровському районному суді Києва.

У суді Нич заперечував свою провину і казав, що жодного умислу на витрачання коштів він не мав, проте знав, що на той час не було передбачено встановлення устаткування на об`єкті. Посадовець також сказав, що наразі обладнання за призначенням не використовується.

На початку квітня 2024 року суд визнав Нича винним. Йому присудили іспитовий термін на два роки та зобов’язали виплатити майже 7 млн грн, які держава втратила внаслідок його помилки.

368.media