Євросоюз почав запровадження додаткових мит на російську та білоруську агропродукцію

евросоюз

Лідери Європейського Союзу доручили виконавчим органам ЄС розробити пропозиції щодо додаткових тарифів для російської та білоруської сільськогосподарської продукції.

Відповідне доручення Раді ЄС і Європейській Комісії прописано у висновках, схвалених за результатами дводенного засідання Європейської Ради, передає Інтерфакс-Україна.

У висновках констатується, що "конкурентоспроможний і стійкий сільськогосподарський сектор є ключовим стратегічним інтересом Союзу".

Зазначається також, що фермери потребують стабільної та передбачуваної структури, зокрема для вирішення екологічних і кліматичних проблем.

"Згідно зі своїми попередніми висновками, Європейська Рада закликає до якнайшвидшого ухвалення поправок до регламенту Спільної аграрної політики й заохочує Раду та Комісію продовжити роботу, особливо щодо запровадження додаткових тарифів на певний імпорт до Європейського Союзу російської та білоруської сільськогосподарської продукції, з огляду на вплив на Єдиний ринок та гарантування того, що транзит таких товарів до країн, що розвиваються, залишиться неушкодженим", – сказано в документі.

Раніше глава польського уряду Дональд Туск заявив, що Європейський Союз запровадить 50% мита на агропродукцію з Росії та Білорусі, що фактично означатиме ембарго на імпорт цієї продукції до ЄС.

Автор: Галина Ялівець