Священники Пцу привітали українців зі святом

Picture

Великоднє послання митрополитів Львівського, Тернопільського, Мукачівського і Карпатського, Рівненського і Сарненського, Чернівецького і Буковинського, передає Еспресо.Захід.

Великоднє послання Преосвященнішого Віктора Бедь, єпископа Мукачівського і Карпатського Православної Церкви України

Минають роки, століття, віки, тисячоліття, змінюються покоління людей та низка правителів і духовних провідників, а Світле Воскресіння Христове залишається незмінним і несе всім нам надію на життя вічне!Воскресіння Христове стало подією, яка назавжди змінила життя людства і наповнила його високим духовним змістом і надією на майбутнє.

"У цей важкий час, коли наша Україна переживає найважчі випробування за часів її державної незалежності у ХХІ столітті, ми з болем, плачем, тривогою і молитвою звертаємося до Воскреслого Господа нашого Ісуса Христа з проханням дарувати Його мир багатостраждальному і боголюбивому українському народу, щоб наш народ після чергових випробовувань, мук, страждань і втрат, яких він терпить від новітніх московських безбожників, побачив у радості і щасті світло Святого Воскресіння на своїй, Богом даній нам святій українській землі та з радістю, надією і вірою у національній і духовній єдності вигукував на увесь Божий світ: "Христос Воскрес! Воскресла Україна!", – заявив Преосвященніший Віктор Бедь.

Пасхальне послання митрополита Тернопільського і Кременецького Нестора

Він наголосив, що попри спричинені війною горе та смуток, які переживає кожен українець, ми з вами сьогодні відзначаємо Христове Воскресіння. Це свято наповнює нас упевненістю в перемозі над російським окупантом, оскільки Воскресіння Христове – це торжество перемоги добра над злом, правди над неправдою, перемоги Бога над дияволом.

"Христос не вчинив нічого злого своїм розпинателям, та вони все одно вбили Його, сподіваючись цим змусити Бога замовкнути і не викривати їхніх гріхів. Але Христос воскрес, показуючи що богоборці ніколи не досягнуть успіху, що ніхто не зможе приховати істину, яку Христос звіщав людям, і що зло не зможе вічно панувати. Страждання Христові не тільки привели до Його воскресіння, а й показали всім людям правду про Його Божество і про Божественну любов до всіх людей, котра кожному з нас відкрила шлях до вічного блаженства в Небесному Христовому Царстві.

Тому це свято і нашому народу дає впевненість, що зло, принесене московським агресором, не буде вічно панувати на нашій землі, що Україна переможе ненависть ворога, як Христос переміг смерть і диявола", – зазначив митрополит.

Великодня послання Високопреосвященнішого Макарія, митрополита Львівського Української православної церкви

"Сьогодні, дорогі в Христі брати й сестри, ми живемо в непростий час, оскільки в Україні довгих десять років триває війна. Нам усім важко. Можливо, багато хто з нас розчарувався в тому, що відбувається, є багато засмучених, наші захисники та захисниці втомлені від безперервних бойових дій. Нас непокоїть те, коли закінчиться війна, усі хочемо перемоги над загарбником, зберігаючи в серцях віру в завтрашній день. Намагаймось робити все можливе, що в наших силах, не втрачаймо надії, як не втрачали старозавітні пророки, праведники та інші вірні слуги Господні. Мабуть, Богом дана нам така доля, щоб ми, переборовши все це, стали ще сильнішими. Дякую відважним українським військовим, нашим патріотам, небайдужому та згуртованому українському народу — волонтерам, лікарям, капеланам та всім тим, хто своєю невтомною працею наближає перемогу. Висловлюю подяку всій побожній пастві Львівської єпархії за зібрані кошти, на які для наших військових уже придбані та передані безпілотні літальні апарати, автомобілі й інше військове спорядження. Стараймося й надалі допомагати українському війську, щиро молячись за наших воїнів, за полонених і тих, хто зник безвісти, та за їхні родини, щоб Господь скріпив їх у вірі та надії. Молімось за кожного, хто віддав своє життя за рідну Батьківщину", – сказав Високопреосвященніший Макарій.

Пасхальне послання Преосвященного Гавриїла єпископа Рівненського і Сарненського, керуючого Рівненсько-Волинською єпархією Православної Церкви України

Він закликав славити Воскресіння Христа не лише словами, а й справами. У своїй промові єпископ також згадав й про захисників та захисниць, які сьогодні боронять від зла України. Повний тест привітання — тут.

Привітання Преосвященного єпископа Чернівецького і Буковинського Феогноста

Підготувала: Ніна Петрович