Печерський суд закрив справу проти заступника Єрмака Шурми щодо конфлікту інтересів

Читать на русском

Печерський суд закрив справу проти заступника Єрмака Шурми щодо конфлікту інтересів

Печерський суд закрив справу проти заступника Єрмака Шурми щодо конфлікту інтересів

Печерський суд у Києві закрив справу про конфлікт інтересів, яку порушили проти заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми.

Про це, як стало відомо KВ, повідомив голова громадської організації “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін.

Рішення про закриття справи ухвалила суддя Світлана Шапутько, яка, за словами голови ЦПК, пов’язана із заступником керівника Офісу президента Олегом Татаровим.

"НАЗК склало протокол на Шурму, який НЕ повідомив про свій конфлікт інтересів, головуючи на засіданнях комітету ОП, рішення якого (в тому числі) забезпечило багатомільйонні виплати фірмам його рідного брата. При цьому сам Шурма зізнався, що (на кінець 2020 р.) інвестував у фірму брата близько 10 млн доларів, (а у 2021-2022 рр.) разом із дружиною позичив брату близько 430 млн грн", – йдеться у повідомленні.

Шабунін зазначив, що Печерський суд, як і прокуратура (яка мала “відстоювати” протокол НАЗК) замовчали таке суспільно “малозначиме” засідання.

"Ми чекаємо на публікацію судового рішення, щоб детально препарувати, як ОП переступило закон, рятуючи чергового заступника Єрмака. Раніше, рятуючи Татарова, ОП скористалося “правками Лозового”, скасуванню яких так агресивно зараз протидіє. А до того суддя того самого Печерського “суду” Сергій Вовк підмахнув рішення, яким прикрили незаконну передачу справи Татарова від НАБУ до СБУ. ОП не міг вибрати гіршого часу, щоб так очевидно відмазувати заступника Єрмака. Якби татарівська суддя публічно розглядала цю справу, Шурма (з великою вірогідністю) був би визнаний винним і (окрім штрафу) отримав би підставу для звільнення з ОП", – написав Шабунін.

Він нагадав, що за аналогічним протоколом ОП "збило з посади неугодного мера Чернігова Владислава Атрошенка".