Росія завдала удару по Словʼянській ТЕС

Російський обстріл знищив 500 тонн українського зерна, Костянтинівка, Донецька область, 23 лютого 2024 року, фото ілюстративне

На Донеччині російські військові вранці 5 травня завдали удару по Слов’янській ТЕС, є пошкодження, розповів заступник начальника миколаївської міської військової адміністрації Володимир Проскунін у коментарі «Суспільному Донбас».

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов’янської ТЕС Донбасенерго. В ході обстрілу було пошкоджено ряд об’єктів на території станції», – зазначив він.

За словами Проскуніна, «росіяни атакували ТЕС чотирма касетними ракетами з реактивної системи залпового вогню «Смерч» й однією фугасною, минулося без постраждалих».

Росія в березні здійснила низку ракетних атак по Україні, в тому числі, 22 березня – масштабну атаку на українську енергетику. Тоді РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

За даними Міненерго, 11 квітня сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки була повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва.

Форум