Росія вбила 17 цивільних у Чернігові, їй не місце в Раді безпеки, - Кислиця – генсеку ООН

Читать на русском

Росія вбила 17 цивільних у Чернігові, їй не місце в Раді безпеки, — Кислиця – генсеку ООН

Росія вбила 17 цивільних у Чернігові, їй не місце в Раді безпеки, — Кислиця – генсеку ООН

Бездіяльність генерального секретаря ООН щодо нелегітимної присутності Росії в Раді Безпеки ООН є неприпустимою, оскільки ця країна продовжує здійснювати терористичні акти проти цивільних осіб в Україні. Відповідний лист надіслав генсеку ООН Антоніу Гутеррішу представник України в організації Сергій Кислиця.

Про це повідомляє Кислиця у соцмережі X.

"Пишу, щоб повідомити вам про терористичні атаки Росії, що продовжуються, навмисно спрямовані проти цивільних осіб і громадянської інфраструктури в Україні", — йдеться в листі.

Кислиця звернув увагу, що 17 квітня російські війська випустили три балістичні ракети "Іскандер" по об’єктах соціальної та цивільної інфраструктури у Чернігові. Загинули щонайменше 17 мешканців, поранено щонайменше 78 осіб, у тому числі 3 дітей. Зруйновано 8-поверхову будівлю соціальної інфраструктури, пошкоджено 24 житлові будинки, готель, лікарню та вищий навчальний заклад.

Ці атаки, за словами Кислиці, є ще одним доказом терористичної природи російських збройних сил.

Він наголосив на необхідності негайного втручання у ситуацію та повного використання усіх наявних інструментів для боротьби зі злочинами РФ проти цивільного населення та громадянської інфраструктури в Україні.

Окрім Гутерріша, лист також адресований президенту 78-ї сесії Генасамблеї ООН Денису Френсісу, постійному представнику Мальти при ООН Ванессе Фрейзер, виконавчому директору UNICEF Кетрін Рассел та Офісу спеціального представника ООН з дітей та збройних конфліктів.

"Злочин агресії, військові злочини та злочини проти людяності, вчинені Російською Федерацією, свідчать про неприпустимість бездіяльності щодо нелегітимної присутності Росії у Раді Безпеки ООН", — наголосив представник України.