«Алабуга»: українські дрони атакували НПЗ у Татарстані за 1200 кілометрів?

У Росії вранці дрони атакували підприємства в Єлабузі та Нижньокамську в Татарстані, повідомила місцева влада.

  • Українські дрони атакували НПЗ у російському Татарстані

У Росії вранці дрони атакували підприємства в Єлабузі та Нижньокамську в Татарстані, повідомила місцева влада.

За її даними, технологічний процес підприємств не порушено, але є постраждалі.

Офіційно глава Татарстану не називає підприємства, які атакували, але відомо, що йдеться про особливу економічну зону «Алабуга». Але в DEFENSE EXPRESS повідомляли, що там збирають дрони-камікадзе «Шахеди», якими Росія атакує усі українські регіони, завдаючи шкоди інфраструктурі та цивільному населенню.

Ця зона розташована за понад 1 200 кілометрів від кордону з Україною. І це вперше, коли українські дрони дісталися на таку відстань углиб Росії.

Телеграм-канал «Baza» відео нібито моменту удару безпілотника.

Водночас інше агентство «РИА Новости» наводить коментар екстрених служб, за яким «атака прийшлася по заводу «ТАНЕКО, виникла пожежа, її вдалося ліквідувати за 20 хвилин».

Агентство Reuters згодом також повідомило про удар по заводу «Танеко», посилаючись на аналіз світлин, на яких «видно наслідки атаки».

За даними агентства, уражений об’єкт відповідає за майже половину за річного обсягу в понад 17 мільйонів тонн продукції, що виробляє завод.

  • ЗСУ відбили найбільшу танкову атаку. Факти

Збройні сили України, ймовірно, відбили масштабну механізовану атаку російської армії чисельністю до батальйону БТР і танків поблизу Авдіївки Донецької області.

Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни, а також повідомляє видання Forbes, із посиланням на співрозмовників у ЗСУ. Про що це може свідчити та яка ситуація на Авдіївському напрямку сьогодні?

  • «Якщо не відновить довіру глядачів»

Національний телемарафон «Єдині новини» можуть скасувати, якщо до кінця цього року він не змінить формат мовлення і не відновить довіру глядача. Про це говорить голова комітету зі свободи слова Верховної Ради Ярослав Юрчишин в інтерв’ю РБК-Україна. Про долю марафону новин і що може стати «останньою краплею» на шляху до його закриття?

  • Одружитися через «Дію»

Одружитися просто в застосунку: Кабінет міністрів України ухвалив постанову про укладання шлюбу по відеозв’язку в «Дії». Що кажуть її творці про усі переваги та недоліки такої ініціативи?

  • ТЦК і розшук ухилянтів

Територіальний центр комплектування Волинської області розшукує 8 тисяч осіб, які ухиляються від мобілізації. А у Полтавській області тих, хто не з’явився до ТЦК – понад 30 тисяч, ще більше в Івано-Франківській області. Усіх їх списками передають у поліцію. Як діють правоохоронці?

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода. Ранок:

Форум