На Прикарпатті жінка уникла покарання за вбивство новонародженого хлопчика

Читать на русском

На Прикарпатті жінка уникла покарання за вбивство новонародженого хлопчика

На Прикарпатті жінка уникла покарання за вбивство новонародженого хлопчика

Жінка вбила немовля і викинула в пакеті на вулицю.

Калуський міськрайонний суд визнав винною місцеву мешканку Олесю Дюг в умисному вбивстві своєї новонародженої дитини. Жінці присудили 3 роки позбавлення волі, однак реальний термін покарання замінили на два роки умовного.

Як йдеться у вироку суду, який винесли 18 квітня, в ніч на 18 листопада 2023 року Олеся Дюг, яка не перебувала на лікарському обліку у зв’язку з вагітністю, самотужки народила хлопчика у ванній кімнаті свого будинку. Після цього перерізала пуповину та двічі вдарила в голову новонародженого. Внаслідок отриманих травм немовля померло і обвинувачена, помістивши тіло дитини в поліетиленовий пакет, винесла його з будинку і викинула поблизу магазину.

Під час судового розгляду Олеся Дюг визнала свою вину і підписала угоду про примирення з потерпілим. Суд також врахував, що обвинувачена раніше не була судимою та має позитивні характеристики з Кропивницькій гімназії та Вищого професійного училища Калуша, в яких навчалася.

Дослідивши всі матеріали справи, суддя Богдана Кулаєць визнала Олесю Дюг винною в умисному вбивстві своєї новонародженої дитини і призначила їй 3 роки позбавлення волі. Реальний термін покарання суд замінив 2 роками умовного. Також засуджена має сплатити 5,8 тис. грн за проведення експертиз.