Колишній офіс російського "Сбербанку" у центрі Києва продали за 84 мільйони

сбербанк,укрзализныця

Фонд гарантування вкладів продав офісне приміщення АТ "МР Банк" (колишній "Сбербанк", що знаходиться на вулиці Великій Васильківській, 85-87 у центрі Києва.

Переможцем аукціону стало ТОВ "Космополіт 2016", бенефіціарами якого є співвласник якого є ТРЦ Cosmo Multimall Олег Вишняков та громадянин Швейцарії Максім Мартін, повідомляє українська редакція Forbes із посиланням на дані у системі Prozorro.

Фірма запропонувала заплатити за актив 84,4 млн грн, це на 0,9 млн грн більше стартової ціни.

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів намагався продати цей актив з кінця 2022 року.

До складу лоту входять нежитлові приміщення, площею понад 1 тис. кв. м, розташовані у будівлі на вул. Велика Васильківська, 85-87 у самому центрі Києві, за 500 метрів від станцій метро "Олімпійська" та "Палац "Україна". Приміщення обладнано усіма інженерними мережами.

Як повідомлялося, у лютому 2022 року, одразу після початку російського вторгнення, Національний банк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банки, що перебувають під контролем Росії: АТ "Міжнародний резервний банк", який на 100% належить ПАТ "Сбєрбанк Росії", та ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (ПАТ "Промінвестбанк"), який на 99,77% належить державній корпорації розвитку "ВЕБ.РФ".

Автор: Михайло Орлюк