Влада Кам’янського замовила найдорожчий в Україні асфальт

ремонт,доріг

Департамент ЖКГ та будівництва Кам’янської міської ради Дніпропетровської області 21 березня за результатами тендерів уклав дві угоди з ТОВ "Укравтобуд" на облаштування дорожнього покриття на загальну суму 18 млн₴

Про це пишуть Наші гроші із посиланням на дані у системі "Прозорро".

За умовами договору, на цей рік замовили влаштування дорожнього покриття, зокрема на прибудинкових та внутрішньо квартальних територіях. Роботи оплачуватимуть протягом 120 банківських днів після виконання.

У підсумкових відомостях ресурсів 7,46 млн грн, або 41% загальної вартості підрядів передбачено на щільний дрібнозернистий асфальтобетон типу Б марки 2 по 9 179 гривень за тонну (з урахуванням 20% ПДВ, але без доставки, яка оплачується окремо).

Як і раніше, ця ціна дуже висока навіть у порівнянні з іншою закупівлею самого Департаменту. Він 1 березня уклав договір на ремонт доріг у Кам’янському з іншою фірмою ТОВ "Дніпроснабгруп". У цьому випадку щільний дрібнозернистий асфальтобетон типу Б марки 2 коштував 5 400 грн за тонну, що майже вдвічі дешевше.

Асфальтобетон типу Б якіснішої марки 1 КП "Дніпровський електротранспорт" Дніпровської міськради нещодавно замовляли по 6 687 грн/т, що на 27% дешевше. А в лютому на тендері Управління ЖКГ та комунальної власності Синельниківської міськради він коштував 5 900 грн/т, що на 36% дешевше.

За даними моніторингу "Національного інституту розвитку інфраструктури", у лютому щільний дрібнозернистий асфальтобетон марки 1 на Дніпропетровщині коштував 5 785-6 895 грн за тонну (із ПДВ без доставки). Це мінімум на 25% дешевше за ціну марки 2 від "Укравтобуду" для Кам’янської міськради по 9 179 грн/т.

Читайте також: Влада Кам’янського купила твердопаливні котельні на 113 мільйонів із постачанням до кінця 2025 року

Фірма "Укравтобуд" отримала підряди без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Департамент ЖКГ та будівництва Кам’янської міської ради очолює Дмитро Губський.

Із 8 лютого 2024 року засновником дніпровського "Укравтобуду" значиться його директор Андрій Фандій з Кам’янського. А перед тим фірмою володів Вадим Єрмоленко – чоловік Галини Єрмоленко, яка обіймає посаду директорки Департаменту економічного розвитку Кам’янської міськради з 2017 року. Сам Вадим Єрмоленко є засновником цілої низки фірм із Кам’янського.

Ще раніше співзасновником "Укравтобуду" був дніпровець Вячеслав Гончаренко. Він володів фірмами "Дорсервіс-Плюс" (припинено), "Дорінвест" і "Будшляхсервіс" (припиняються).

Із 2019 року "Укравтобуд" отримав підрядів на 632 млн грн, переважно в нинішнього замовника.

Автор: Михайло Орлюк